Nederlandse jongste die rond de wereld zeilde

De Nederlandse Laura Dekker is de jongste solo zeiler ooit die rond de wereld zeilde.

Op 21 januari 2012 om 15.00 uur heeft Laura het eiland Sint Maarten bereikt en haar wereldreis voltooid na haar vertrek uit Sint Maarten op 20 januari 2011. Op dat moment was ze 16 jaar en 123 dagen oud, daarmee is ze de jongste solozeiler die ooit de wereld rond zeilde.

Laura Dekker heeft het wereldrecord, jongste zeiler allertijden die solo de wereld rond is gevaren, afgenomen van de Australische Jessica Watson. In tegenstelling tot Watson, die non-stop moest zeilen, heeft Dekker op haar tocht rond de wereld verschillende tussenstops gemaakt. Op deze manier kon Laura het orkaanseizoen mijden. Laura Dekker had wat meer tijd om het wereldrecord op haar naam te krijgen omdat zij reeds voor haar vijftiende verjaardag was vertrokken.

Toch zal dit wereldrecord niet worden opgenomen in het bekende Guiness Book of World Records. Dit zou reeds voor de start van de recordpoging aan Laura Dekker zijn medegedeeld.

De reden dat het wereldrecord van Laura niet zal worden opgenomen in het Guinness Book of World Records zit hem in het feit dat Guiness niet wil meewerken aan het steunen of aanmoedigen van onverantwoorde recordpogingen door minderjarigen, zo laat een woordvoerder weten.