Hoeveel bruggen liggen er over de Amazone rivier?

De Amazone-rivier begint in beekjes die door het Andesgebergte lopen en stroomt vervolgens machtig door Zuid-Amerika via Brazili├ź, Peru, Colombia, Ecuador en Bolivia waar hij uitkomt bij de Atlantische Oceaan. De Amazone rivier wordt beschouwd als de langste rivier ter wereld met ten minste 6.400 kilometer (4.000 mijl). Ongeveer een vijfde van al het zoete water dat in de oceanen van de wereld stroomt is afkomstig van de Amazone rivier.

Het regenwoud rond de Amazone en deze zijrivieren overstromen in het natte seizoen, tussen december en mei, wanneer de rivier meer dan 9 meter stijgt. Meer dan 3.000 bekende vissoorten zwemmen in de Amazone-rivier en er worden er steeds meer ontdekt.

Er lopen geen bruggen over de Amazone, omdat de Amazone voornamelijk door onbewoonde regenwouden loopt in plaats van langs wegen en steden. In plaats daarvan is de Amazone-rivier de belangrijkste transportroute voor inheemse mensen. Grotere rivierboten en moderne, stalen schepen vervoeren ook mensen en goederen langs de Amazone.

Vind je dit een leuk weetje? Geen leuk weetjeLeuk weetje

In een onweerswolk zit even veel energie als in een atoombom

Wat is de omtrek van de aarde?

Hoe test je of een ei nog eetbaar is?

Groeit of krimpt de Mount Everest?

Worden de dagen langer?

Maakt de aarde geluid?

Een keizerspinguïn kan ruim 25 km per uur zwemmen

Aardbeving in Japan in Nederland meetbaar

Wat is de totale lengte van je bloedvaten?

Kun je de aarde wegen?